Over Roelof Jan Verschoor

 

Voetbal is mijn passie, dat doet ik met veel plezier nog iedere week. Door dat ik als kind graag en veel bewoog, was gymnastiek leraar worden een logische stap. Echter eenmaal voor de klas, was ik veel meer geïnteresseerd in de psychologie van de leerling dan in  het aanleren van motorische vaardigheden. De opleiding tot psychomotorischtherapeut was daarom de volgende stap in mijn ontwikkeling. In de psychomotorische-therapie gebruik je het bewegen als middel in een therapeutisch-proces. Met deze opleiding heb ik vele jaren in de psychiatrie gewerkt en heb ik veel werkervaring kunnen opdoen in de uiteenlopende werkvelden binnen de psychiatrie.

Vervolgens heb ik de post-doctorale opleiding van Prof. Hilarion Petzold  integratieve  bewegingspsychotherapie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam afgerond.

Ik ben niet een “standaard” psycholoog. Geen type, psychiater  ‘’Gooische Vrouwen’’  die alleen maar zit te hummen.

Hoewel de onderwerpen niet altijd makkelijk zijn, vind ik het heel belangrijk om de therapie ook plezierig te laten zijn. Humor is voor mij een belangrijke tool, in de therapie.

Naast dat ik goed kan luisteren, is de leraar in mij  nooit helemaal verloren gegaan, daarom vertel ik je graag over mijn visie zodat je nieuwe input krijgt om zelf weer verder te kunnen gaan.

Mijn ‘’zelf’’ is erg gepassioneerd voor mijn vak en die inspiratie wil ik graag met je delen.

Als je wilt weten wat cliënten over mij vinden lees, cliënten over mij

roelof